Gebelikte Bal Yemek
Biliyorsunuz ki bebekler gelişim aşamasında annelerinin besin depolarından faydalanarak annelerinden bolca vitamin ve mineral alırlar. Bu sebeple içerisinde bütün aminoasitleri barındıran, vitaminlerin ve minerallerin kan yapıcı özelliklerinin olduğu pergayı tavsiye ediyorum. Hamilelik sürecinde olanlar bal tüketmeli mi sorusu akıllarda dolaşmaktadır. Uzmanlar, bu konuda bal tüketiminin çocuk ve anneye bir zararı olmayacağını lakin kontrollü tüketilmesi gerektiğini önermektedir. Hamilelik süreci için arışımlarımızdan destek arışımı öneriyorum. Hem bebeğin gelişimi için hem de annenin bağışıklık sistemi ve depoları için oldukça faydalıdır. Arı ürünleri birbirinden değerli birbirinden özel içeriklere sahiptir ve kontrollü bir şekilde kullanıldığında hamilelik sürecinde de gönül rahatlığıyla tüketilebilir.
Bal vücuda faydalarıyla bilinen bir besindir. Fakat hamilelik sürecinde olan insanlar bu besini tüketmeli mi sorusu akıllarda dolaşmaktadır. Kadın doğum uzmanları, bu konuda bal tüketiminin çocuk ve anneye bir zararı olmayacağını lakin kontrollü tüketilmesi gerektiğini önermektedir. Hamilelik esnasında bireylerin kan değerleri değişebilir bu sebeple ilk önce şeker tarama testi yapılmalı ve eğer annenin durumu şekeri tolere edebilecek kadar iyiyse bal tüketiminde aşırıya kaçılmadığı sürece herhangi bir problem gözlenmemektedir.
Gebelikte Tüketilebilecek Ballarımızı Görmek İçin Tıklayınız
Yeni doğan bebekler için bal yemek içerisinde bakteri bulundurabileceğinden hastalık riski taşır. Ancak bu durum gebelikte bal yemek için geçerli değildir. Bu sebeple hamile kadınlar gebelikleri boyunca güvenli ve sorunsuz bir şekilde bu mucizevi gıdadan tüketebilir. Yapılan araştırmalar da bunları destekler niteliktedir. Nitekim hamile kadınların, 1 yaş ve üzeri çocukların ve sağlıklı yetişkinlerin bal tüketmesinde şu zamana kadar herhangi bir probleme rastlanmamıştır.

Clostridium Botulinum
Clostridium Botulinum bir çeşit bakteri sporudur. Bu bakteri bazen balda bulunabilir ve yiyen kişiye geçtiğinde bağırsakta hızla büyüyerek kollarda, bacaklarda, solunum sisteminde güçsüzlük yaratabilir ve hatta felce sebep olabilir. İnsanların bala güvensiz olmalarının tek sebebi olan bu bakteri sporları çoğu çocuk ve yetişkin için endişe edilecek bir durum değildir. Yapılan araştırmalar hamile kadınların ve 1 yaş üzeri çocukların bu bakteri sporunu bağışıklık sistemi sayesinde vücutlarını koruduğunu göstermiştir. Bu hastalığa yakalanan hamile kadınlarda doğan hiçbir çocuğun bu hastalık olmadan doğduğu gözlemlenmiştir. Bebeğe bir zarar gelmesi için hastalığın plasentadan girmesi gerekmektedir. Bu bakteri sporunun molekül yapısı plasentadan asla geçemeyecek bir yapıya sahiptir. Bu sebeple korkulacak bir durum yoktur. Hastalık geçmiş bile olsa bebek bundan etkilenmez. Fakat bebek doğduktan sonra bağışıklık sistemi yeterince güçlü değildir bu sebeple bal tüketimi önerilmez. Sonuç olarak görülme olasılığı çok düşük bir bakteridir. Balın tüketiminin güvenliğini sarsmayacak kadar düşük bir ihtimaldir ve gebelikte bal yemek çocuk için bir problem teşkil etmez.
Arı Ürünlerimiz İçin Tıklayınız
Balın Gebeliğe Faydaları
Doğurganlık: Gebe olmadan önce bal tüketmek hamile kalma olasılığınızı arttırır.
Solunum Sağlığı: Gebelikte sağlıklı bir solunum çok önemlidir ve bu konuda da bal solunum sağlığına iyi gelen, akciğer dostu bir besindir.
Antioksidan: Vücudumuzda sağlıklı hücreleri bozan hücrelerle savaşarak sağlığı arttıran antioksidanlar içerir.
Bulantı: Bulantı ve kusma hamile bireylerin ilk üç ayında gözlenen rahatsız edici bir durumdur. Her gün 1-2 kaşık bal tüketimi gebelikteki bulantı problemini çözmek için en iyi alternatif olacaktır.
Bağışıklık: Gebe insanların bağışıklık sistemi normalden daha zayıftır ve bu da onları hastalıklara karşı açık bir hale getirir. Gebelikte bal kullanımı bağışıklık güçlendirir ve bu sayede anneyi hastalıklardan koruyarak antibiyotik alımını azaltır.

Sonuç olarak gebelikte bal yemenin zarardan çok faydaları olan bir durumdur. Yapılan araştırmalar baldan geçebilecek olan botulinum bakterisinin bağışıklık sistemi tarafından savaşılabilecek ve çocuk için problem teşkil etmeyen bir hastalık olduğunu göstermiştir. Bu sebeplerden ötürü bal tüketmek gebelik için son derece faydalıdır. Bugüne kadar hiçbir gebelikte çocuğun baldan kaynaklı bir problemle doğduğuna şahit olunmamıştır. Yapılan araştırmalar gebelikte bal tüketimi konusunda iç rahatlatıcıdır. Tabi ki de balı tüketirken miktarına ve çeşidine göre bilinçli tüketmek de çok önemli hususlardandır. Dikkat edilmediği durumlarda sadece gebelik değil normal insanlar için de bal tüketimi şekeri yükselten ve faydadan çok zarar veren bir durum olmaktadır. Özellikle koyu renkli balların faydalı içeriklere sahip olması yüzünden hamilelere az miktarda tüketimi önerilmektedir.
Gebelikte annenin yediği her şeye dikkat etmesi çok normaldir. Çiğ ürünlerden çocuk için kaçınması gerekir. Gebelikte bal yemek, hamile bir insanın tüketebileceği tek çiğ üründür denilebilir. Gebelikte bal tüketimi anne ve çocuk için tehlikesi çok çok düşük bir durumdur. Aksine birden çok faydası bulunan, doktorların da gönül rahatlığıyla önerdiği bir besindir. Bal tüketen gebelerin gebelik süresince yaşadıkları problemlerin de azaldığı gözlemlenmiştir. Sağlık konusunda birçok faydası olan bu besini gebelikte de kullanmak doğru ve sağlıklı bir seçenek olacaktır. Pastörize edilmiş ve sertifikası olan ballar gebelik için son derece uygundur. Gebelikte bal tüketiminin sakıncası yoktur anne çayını tatlandırabilir, pasta yapımında kullanabilir ve boğaz ağrısı için bal tüketebilir. Gebelerin rafine şeker yerine bal tercih etmesi her açıdan daha sağlıklı ve doğru bir karar olacaktır. Gebe kadınlar için 3 yemek kaşığına kadar bal tüketimi normal ve sorunsuz olarak karşılanmaktadır. Tabi ki kaynağına göre farklı ballarda bu oran daha başka olabilmektedir. Sonuç olarak gebe bireylerin balı hayatlarından çıkarmaları için herhangi bir sebep yoktur ve gönül rahatlığıyla tüketebilirler.